skip to Main Content

Tips voor het houden van vissen

Elk jaar ontdekken duizenden nieuwe viskwekers het natuurlijke wonder van aquaria. Het houden van vissen biedt hen, en nu jij, de unieke kans om niet alleen een andere wereld te observeren, maar ook om deze te creëren. Tijdens het proces leer je over waterwezens en observeer je hun gedrag uit de eerste hand. En er gaat niets boven een aquarium om waardering en respect voor onze omgeving op te wekken.

 

Een vis als huisdier

 

Beschouw uw vissen als huisdieren en u zult het ermee eens zijn dat ze de beste zorg en aandacht verdienen die u kunt bieden. Ze vertrouwen op jou om hun omgeving gezond te houden. Een gezond aquarium is relatief eenvoudig te realiseren en te onderhouden, maar het gaat niet vanzelf. Het hangt van jou af.

 

In rivieren, meren en oceanen wordt water op natuurlijke wijze gezuiverd en gefilterd. In een aquarium is het een ander verhaal. Om aquariumwater schoon en gezond te houden, moet u helpen. Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat de tank niet te vol wordt en de vissen niet te veel worden gevoerd. Dit betekent dat u regelmatig een deel van het water moet verversen, het grindbed moet reinigen en voor de juiste filtratie moet zorgen.

 

Voor uw nieuwe wateromgeving zorgen

 

Een goed onderhouden aquariumfilter betekent schoner water en gezondere vissen. Je moet je filterpatroon vervangen en elke twee tot vier weken 25 procent water verversen. je moet ook het grind grondig stofzuigen om eventuele ophoping van afval te verwijderen. De eenvoudigste en meest effectieve manier om zowel het water te verversen als het grind te reinigen, is met een standaard, met een sifon bediende grindzuiger.

 

Water dat troebel of gelig lijkt of slecht ruikt, geeft aan dat uw aquariumwater onmiddellijk moet worden vervangen en een nieuwe filterpatroon. Als het probleem aanhoudt, kan het zijn dat u te veel vissen heeft of omdat u ze te veel voert. Breng een monster van uw water naar uw dealer om het te laten testen.

De meest handige waterpompen koop je online bij Mr. Animal, online dierenwinkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top