skip to Main Content
Karpers Vangen Doe Je Zo

Karpers vangen doe je zo

Een partner aan de haak slaan is al zo lastig. Denk je misschien. Maar dan heb je vast nog nooit geprobeerd om een karper te pakken te krijgen!

 

Die laten zich ook niet zo gemakkelijk vangen, hoor. Ja, je kunt dan wel een mooie hengel, inclusief lijn en dobber hebben. Maar dat is niet genoeg om deze gladde jongens – en meiden – te pakken te krijgen. Ze zijn meesters – en meesteressen, wij blijven politiek correct! – in het verstoppen en lastig te porren om in jouw aas te bijten. Moet je ze eerst nog lokaliseren ook.

Waar vind ik karpers?

In grote wateroppervlakken. Maar het water mag niet te veel stromen. Je kunt te maken hebben met een (park)vijver, kanaal, waterreservoir, meer, kanaal, sloot, rivier, noem maar op. Zware verontreiniging deert ze niet, hevige temperaturen evenmin. Wanneer het water maar niet te veel beweegt, heb je grote kans dat je karpers aan zult treffen. En er moeten voldoende kroos en waterinsecten aanwezig zijn, want die lusten ze wel, die karpertjes.

Waarmee vang ik ze?

Met je hengel. En een hoop geduld. Plus een hele hoop nieuwe speeltjes. Die hebben we hieronder neergezet.

Steun

Nee, geen morele steun – hoe zwaar de frustratie soms ook kan worden. Eentje voor je hengel. Die mag immers absoluut niet bewegen en dat gebeurt toch wel wanneer je hem vasthoudt. Hoe stil je ook denkt te staan.

Beetmelder

Omdat karpers van troebel water houden, zie je ze vaak niet zo snel. Maar wanneer zij wel jouw aas hebben gespot, gaan ze er gewoon mee vandoor! Tenzij je hiervan op de hoogte wordt gesteld door een beetmelder die aan jouw steun gemonteerd is.

Schepnet

Karpers zijn bovengemiddeld groot en die haal je dus uit het water met een schepnet. Kies de grootste uit die je kunt vinden.

Onthaakmat

De natuurlijke beschermlaag van een karper moet intact blijven. Dat gaat niet wanneer je de vis op de grond legt om de haak te verwijderen. Gebruik hier dan ook een vochtige onthaakmat voor.

Onthaaktang

Bovengenoemd proces kan lastig zijn. Kies voor een onthaaktang om je te helpen.

Voerkanon

Lok je karpers door lekkernijen in het water te mikken met behulp van een voerkanon. Denk hierbij aan boilies, mais en partikels.

 

Even goed de theorie bestuderen om in de praktijk te kunnen toepassen en jij hebt de ene na de andere karper aan je dobber. Veel succes!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top