skip to Main Content
De Verzorging Van Een Koi: Wat Komt Er Allemaal Bij Kijken?

De verzorging van een Koi: wat komt er allemaal bij kijken?

Het houden van koi vissen wordt steeds populairder. Het zijn prachtig gekleurde vissen die gemakkelijk handtam gemaakt kunnen worden. Toch komt er nog aardig wat kijken bij de verzorging van een koikarper en kun je ze niet zomaar aanschaffen. Hoe je dit dier nou het beste in de watten legt? We geven hieronder een kort overzicht.

Indekken voor ziekenbezoek
De meeste mensen sluiten een honden- of kattenverzekering af om hun trouwe viervoeter te beschermen. Desalniettemin, kun je ook voor je koikarpers prima een verzekering afsluiten. Dit is wellicht niet het eerste waar je aan denkt, maar wanneer je meerdere koikarpers houdt kan het een uitkomst bieden. Met een verzekering wordt je niet langer verrast door onverwachte dierenarts kosten. Alle dierenarts consulten zijn hier namelijk in gedekt. Bovendien zijn noodzakelijke operaties of voorgeschreven medicijnen ook meegenomen. Daarnaast zijn er een aantal extra dekkingen waaruit je zou kunnen kiezen, zoals bijvoorbeeld crematie of reisverzekering.

De inrichting van de vijver
De koikarpers zijn niet zoals vele andere vissen en de vijver heeft dan ook een goede inrichting nodig. Zo dient de vijver minimaal 150 cm diep te zijn, om op deze manier de temperatuur in de vijver constant te houden. Daarnaast gaan koikarpers en planten niet goed samen. De vissen hebben namelijk de neiging om deze planten los te wroeten. Om deze reden is het moeilijk om planten in de vijver levend te houden. Om toch de vijver schoon te houden, dient er een uitgebreide filterinstallatie aanwezig te zijn. De planten worden op deze manier vervangen.

De voeding
Koikarpers zijn vissen met mooie kleuren. Je wilt dan ook dat deze kleuren op zijn mooist blijven. Voer speelt hierin een belangrijke rol. Er is speciaal voer voor de dieren te krijgen. Indien je meerdere vissoorten in je vijver hebt naast koikarpers, kun je ook kiezen voor voer dat voor meerdere vissen geschikt is. Voor de gezondheid en groei van de koikarpers is het wel belangrijk dat ze speciaal voer krijgen. Daarbij moet je de vissen altijd goed voeren, voornamelijk in de zomer. In de winter houden de vissen een winterslaap en is dit dus niet nodig. Teveel voer is echter niet goed, want dat laten de koikarpers liggen. Hiermee wordt de vijver onnodig vies.

Al met al, komt er bij de verzorging van een koikarper veel kijken. Ze hebben speciale aandacht nodig en voordat de vissen aangeschaft worden, moet er enkele voorbereiding getroffen worden. Een huisdierenverzekering is dan ook voor een koikarper nog zo gek nog niet. Op deze manier krijgt het dier alles wat het nodig heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top